๐—™๐—ฒ๐—บ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฝ๐˜‚๐˜‡๐˜‡๐—ฒ๐—น๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ

‘Bever bedreigt veiligheid van dijken’. ‘Herstellen van beverschade flinke kostenpost’.
Geven dit soort berichten je kopzorgen? Grote kans dat je bij een waterschap of een waterrijke gemeente werkt. Met het groeien van de beverpopulatie in Nederland groeit ook het aantal probleemsituaties.

Vooropgesteld: bevers zorgen voor een verrijking van de biodiversiteit. Bovendien kunnen ze als natuurlijke wateringenieurs ons helpen om verdroging tegen te gaan. Maar er zijn plekken waar we minder blij worden van hun aanwezigheid. Sterker nog, we worden er wat nerveus van als ze gaan graven in de buurt van belangrijke dijken of zo’n hoge dammen bouwen dat er een onacceptabel groot peilverschil ontstaat. Dan is het nemen van maatregelen nodig en geoorloofd (mits werkend volgens het Beverprotocol), maar het blijft ‘brandjes blussen’.

MLG’erย Femke Geertsย heeft ervaring met bever-brandjes-blussen als bevercoรถrdinator bijย Waterschap Rivierenland. Femke puzzelt graag aan de uitdaging om meer te doen dan alleen acute oplossingen voor het beverprobleem. Ze denkt mee in vragen als: Voldoet het huidige beleid van je organisatie rondom de bever nog? Hoe kan (beperkte) tijd en geld het meest effectief ingezet worden om overlast door beveractiviteiten te voorkomen? Hoe kan de kennis in de organisatie over bevers en hun gedrag vergroot worden? Hoe en waar kunnen we met slim en natuurlijk inrichten ruimte geven aan bever, natuur, landbouw en mens?

Wil je eens sparren over deze vragen en ben je benieuwd wat Femke Geerts voor jouw waterschap of gemeente kan betekenen in de aanpak van de beverproblematiek? Neem gerust contact op!

Vorig artikel:
๐—ž๐—น๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฝ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ, ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป?

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.