Adviseur zoals Janneke

Word jij net als Janneke adviseur bij MLG? Maar hoe zal jouw functie er dan uitzien? Dat legt zij je hieronder uit!

Welke functie staat er op jouw MLG-visitekaartje en hoe zou jij je functie omschrijven?

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling, klimaatadaptatie en duurzaamheid.

 

Hoe lang ben je werkzaam bij MLG?

Vanaf afgelopen januari, dus al weer bijna een jaar! Wat vliegt de tijd voorbij!

 

Hoe vaak sta je nou letterlijk met je voeten in de klei? Of zit je toch meestal achter je bureau?

Ha, mooie vraag; ik ben regelmatig buiten maar dan vaak met mijn voeten op de straatstenen, omdat ik daar juist het verschil probeer te maken (in het stedelijke gebied). Meer groen en minder wateroverlast in de stad. Dat vraagt trouwens vooral veel afstemming. Zowel bestuurlijk, met collega’s als met inwoners.

 

Welke 3 woorden zou jij gebruiken om je functie te omschrijven?

Verbinden, creatief, energiek.

 

Met wat voor een proces ben je op het moment bezig?

Projecten 😊 Mijn focus ligt op klimaatadaptatie in zowel het landelijk als stedelijk gebied. Maar door de complexiteit en de diversiteit aan partners ligt mijn hart met name in het stedelijk gebied. Zo ben ik samen met een collega bezig met het verkennen van mogelijkheden voor het vergroenen van bedrijventerreinen, door mogelijkheden door te vertalen naar een inspirerende praatplaat waar je het gesprek met ondernemers makkelijk mee aan kan gaan.

Daarnaast ben ik bezig met de uitvoering van de Erfgoeddeal Schans Buitenwacht voor de gemeente Kampen, waarvan ik de aanvraag ook begeleid heb. Ik ben heel trots dat deze is toegekend!

In Twente ben ik met een aantal collega’s bezig met een voorverkenning van droogtemaatregelen in het kader van Haarvaten Op Peil (HOP). Hiervoor hebben we veel afstemming met landgoederen, terrein beherende organisaties, agrariërs en het waterschap Vechtstromen.

 

Heb je nog een tip voor iemand die in jouw voetsporen wil treden?

Dat is een moeilijke vraag, want ik heb niet de illusie dat ik de wereld van morgen ga veranderen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat je een enorm verschil kan maken in je eigen cirkel van invloed. Dus samen met partners en inwoners (kleine) stappen zetten, waardoor een beweging in gang wordt gezet die veel groter en invloedrijker kan zijn dan die eerste stap. Dus ja, al het begint met een paar extra bomen op een bedrijventerrein, het kan zich alsnog naar een veel groener en duurzamer bedrijventerrein door ontwikkelen. En dan houd ik van de ‘niet lullen maar poetsen’ aanpak. Direct bij de start al inspireren en concreet maken, maar ook een realistische doorkijk naar de toekomst bieden.

 

Wat maakt werken bij MLG anders dan bij je vorige werkgever waardoor je je werk zo leuk vindt?

Ik denk vooral de betrokkenheid van mijn collega’s bij hun werk en de bereidheid om elkaar te helpen en dingen echt samen voor elkaar te krijgen. Daarnaast vind ik de korte lijntjes met Marco en Joost als leidinggevenden erg fijn. Ik vind het uiteindelijk heel erg belangrijk dat een leidinggevende niet alleen iemand is die je functioneren beoordeelt, maar die jou als collega ook kan spiegelen en inspireren. En dat doen ze van nature. Zonder een vast format of procedure (die mis ik ook niet 😊).

 

Met wat voor vraagstukken krijg je vaak te maken?

Eigenlijk zijn het bijna nooit technische vraagstukken, maar altijd procesmatige of afstemmingsvraagstukken. Vraagstukken waarbij je heel goed moet nadenken over het belang dat een bepaalde partij/partner heeft. Dus het doel kan misschien een vergroeningsopgave zijn, maar daarvoor is het heel erg belangrijk om te weten wat het belang van de betrokken partijen is. Zo zal een ondernemer eerder ontvankelijk zijn voor maatregelen die het welzijn van zijn werknemers verbetert, dan maatregelen waar de voordelen voor zijn bedrijf onduidelijk van zijn.

 

Waar ben je goed in?

Mijzelf verplaatsen in het belang van betrokken partijen en daar ook naar handelen.

 

Waar krijg je jeuk van?

Krokodil leren schoenen en conflict vermijdend gedrag. Niet dat ik zo graag in conflict ben, maar zeg gewoon waar je van baalt (of niet). Maar geen ‘ja, ja’ en nee bedoelen.

 

Heb je een tip voor iemand die in jouw voetsporen wil treden?

Voor mij was het heel erg nuttig om te leren dat gedragsverandering geen hocus pocus of alleen iets voor psychologen is, maar ontzettend belangrijk (en leuk) om een ander goed te begrijpen en echt tot een gezamenlijk resultaat te kunnen komen. Dus jezelf verdiepen in gedragsverandering zou mijn tip zijn (voor iedereen trouwens).

 

Heb je hobby’s waar je het liefst op elk feestje iets over vertelt?

Dan klinkt het als iemand die ik zelf liever niet op een feestje tref. Zo één die alleen maar vertelt en nooit iets vraagt 😊 Dan ben ik snel weg. Maar als ik dan toch iets moet kiezen, dan is het de tuin (kruiden, fruit- struiken en bomen) en dan hoop ik ook altijd nog even een stekje van het één of ander te scoren 😉

 

Wil jij in Jannekes voetsporen treden?

Dat horen wij natuurlijk graag, solliciteer meteen!

 

Vorig artikel:
Team op locatie: Complex project in de Gemeente Stichtse Vecht

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.