Mijn zoektocht met een glimlach

Net even anders

Tijdens mijn voortgangsgesprek heb ik de mogelijkheid gekregen om aan te geven wat mij opgevallen is tijdens mijn zoektocht en welke werkzaamheden goed bij mij passen. Een van deze werkzaamheden is brainstomen. Ik vind niks leuker dan brainstromsessies waarin je in een gekaderd tijdsframe een lastige opgave voorgeschoteld krijgt en met een interdisciplinaire groep de probleemstelling op een andere wijze benadert dan je doorgaans zou doen.
Nadat ik dit vertelde werd ik meteen uitgenodigd voor meerdere brainstormsessies die op de planning stonden, waaronder een zogeheten ‘broodbaksessie’. Bij een broodbaksessie tackelen wij samen met de opdrachtgever een vraagstuk. We bedenken het recept, welke ingrediënten hebben we nodig en hoe moet het bakproces eruitzien om tot een mooi en soepel deeg te komen.

Het bakproces start in het gebied. We vragen onze opdrachtgevers ons mee het veld in te nemen om zo een goed beeld te krijgen van het gebied en al pratend doorgronden we dan het probleem. Vervolgens steken we de koppen bij elkaar en brainstormen we met een team bestaande  uit een mix van disciplines, opdrachtgevers en – nemers.

 

 

Je werkt dus voor een dag(deel) samen aan het probleem. Elke specialist of dwarsdenker kan waardevolle input leveren, met als eindresultaat een concrete strategie van aanpak en een uitgebreide kennismaking. Een goede basis voor een (langdurige) samenwerking om het deeg af te bakken tot een heerlijk warm goud bruin broodje.
Onlangs heb ik dus zo’n sessie gedaan met twee collega’s. Ik vond het echt super om te doen! Je leert zowel je opdrachtgever als je collega’s op een andere (betere!) manier kennen. Er was meteen een open sfeer en de dag heeft geleid tot een goed doordachte omgevingsmanagementstrategie, die echt past bij het gebied.

Dit is toch een veel leukere en effectievere manier om een samenwerking te beginnen dan een langdradige saaie offerte waar beide partijen veel tijd en energie in moeten steken?! Uiteindelijk gaat het om het vertrouwen dat je in elkaar moet hebben om tot een mooi eindresultaat te komen.

Vorig artikel:
De boswachter vertelt

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.