Mijn zoektocht met een glimlach

MLG is een advies- en detacheerbureau. Van huis uit deden we voornamelijk detacheeropdrachten, maar sinds een jaar of twee wordt de adviestak verder uitgebouwd. Eén van de redenen waarom we dit doen, is de mogelijkheid om de eigen visie en waarden meer door te laten klinken in de stukken die we schrijven of het proces dat we managen.

Sinds ik bij MLG werk heb ik geholpen bij verschillende adviesklussen. Een mooie plek om te starten, omdat je samen met andere collega’s opdrachten oppakt. Zo heb ik goede begeleiding gekregen en heb ik feeling gekregen met de werkwijze en visie van het bedrijf. Ook heb ik zo mijn collega’s, ondanks corona, goed leren kennen.

Nu kreeg ik laatst een uitvraag toegestuurd voor een detacheeropdracht met de vraag of het me leuk leek om dát eens te proberen. Toen ik de uitvraag doorgenomen had, dacht ik in eerste instantie bij mezelf “waar ben ik nu weer terechtgekomen”. Het was een gestandaardiseerde format van acht pagina’s. Hiervan was er maar één zin gewijd aan de inhoud van de opdracht en drie bullet points aan taken en verantwoordelijkheden. Verder bestonden zeker drie pagina’s uit eisen die je moest kunnen bieden om aan deze uitvraag te voldoen en was het proces van de uitvraag gedetailleerd omschreven. Aan deze opzet moest ik even wennen…

Voordat ik feedback gaf over deze opdracht en mijn eventuele rol hierin, heb ik eerst uitgebreid contact gehad met collega’s.  Ik heb collega’s gesproken die voor dezelfde organisatie hebben gewerkt en een collega die dezelfde soort functie heeft vervuld. Mijn grootste zorg was dat ik geen ruimte meer zou krijgen om mee te denken. En dát is wat ik nu bij adviesklussen wel krijg en juist heel leuk vind om te doen. Toen al mijn collega’s zeiden dat het vaak een kwestie is van tonen van initiatief en dat het eerste gesprek (als je deze natuurlijk krijgt) het moment is om hierover kritische vragen te stellen, was ik overtuigd.

Inmiddels ben ik helemaal om, het lijkt me hartstikke leuk om een detacheeropdracht te doen. Weer nieuwe opdrachten, ervaringen en collega’s. Een kijkje nemen in andere organisatie, wat volgens mij altijd waardevol is. En natuurlijk een kans om je kwaliteiten optimaal te benutten en maatschappelijke waarde toe te voegen!

De opdracht waarvoor ik me nu ingeschreven heb zou 12 tot 16 uur in de week zijn. Een mooi aantal uren om de huidige adviesklussen te combineren met een nieuwe uitdaging. Inmiddels heb ik gehoord dat ik door de eerste ronde heen ben, en binnenkort hoor ik of ik op gesprek mag komen. Ik ben benieuwd!

Fleurine

Vorig artikel:
Over hokjes en de grootste ruimtelijke opgave…

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.