Mijn zoektocht met een glimlach

Twee perspectieven

De sector gebiedsontwikkeling  omvat diverse richtingen en aspecten. Dit zorgt voor een grote diversiteit, niet alleen aan werk maar ook aan  mensen die in dit wereldje werken. Om een beter beeld te krijgen wat er allemaal mogelijk is, heb ik de kans gekregen om allerlei verschillende projecten op te pakken. Al doende wil ik erachter komen wat goed bij mij past. Deze zoektocht is inmiddels van start gegaan en ik zal mijn eerste ervaringen en bevindingen met jullie delen door middel van deze blogserie.

In het werkveld is een tweedeling te onderscheiden, namelijk de stedelijke (infra) en natuur branche van de gebiedsontwikkeling. Naast de overeenkomsten, zoals de schaal, complexiteit en abstractieniveau van de projecten, zijn er mij ook een aantal verschillen opgevallen. Een voorbeeld daarvan is het type mensen die aan de projecten werken en hun interesses.

Zo waren we onlangs met het bedrijf gaan fietsen door een natuurontwikkelingsproject. Terwijl één van de ecologen in ons gezelschap enthousiast aan het vertellen was over een beschermde vogelsoort die we zagen, kreeg ik van een ander collega – turend naar het fietspad – de opmerking: ”er is toch ook niks mooiers dan asfalt, hé?!”.
Twee perspectieven van hetzelfde moment van twee totaal verschillende mensen, zowel in persoonlijkheid als kijk op te wereld. De kracht hiervan is dat als de perspectieven gecombineerd worden er een integraal beeld ontstaat van de situatie. Omdat het MLG team uit zo’n diverse groep bestaat, kunnen de verschillende invalshoeken elkaar versterken en een completer  beeld vormen van de situatie. En in mijn ogen is dit ontzettend waardevol als je aan het ontwerpen bent.

Fleurine

Vorig artikel:
Zelf natuur ontwikkelen

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.