Te gast in de Biesbosch

Vorig weekend genoot ik van twee dagen vakantie in het Zuid-Hollandse deel van de Biesbosch. In een heel bijzonder verblijf, zie foto! Een echt middle-of-nowhere gevoel, in de stilte van de natuur en toch maar 5 minuutjes fietsen van de drukte van het Bezoekerscentrum; een bijzonder contrast.

Ons drijvende huisje had een dakterras én een kraaiennest om nog een stukje hoger uitzicht te hebben. We keken uit over weilanden, bossen en slootjes; dit was dit weekend allemaal van ons! Het was druk rondom ons huisje: vogeltjes vlogen af en aan tussen de rietpollen, eenden en ganzen in allerlei soorten landden in ons poeltje.

Op dag twee ging ik eens rustig zitten, zonder boek en kijken naar al die drukte (duurt altijd even een dag om in vakantie-modus te komen, toch?). Een meerkoet was bezig een nest te bouwen, voor haar 3e leg aan de verschillende grootte van de jongen te zien; een fuut-familie met 4 kids was eindeloos bezig met vis vangen om het krijsende kroost stil te krijgen (tevergeefs, ze bleven krijsen); een jonge zwaan was bezig met de dagelijkse poetsbeurt, aan de hoeveelheid donsveertjes langs de waterkant te zien op zijn/haar vaste stek. Plots kreeg ik het besef dat al die vogels niet op bezoek kwamen bij mijn huisje en mijn poeltje. Nee, de rollen zijn omgedraaid, ik ben te gast in hun Biesbosch! Trouwens, die schildpad die we even later tegenkwamen was volgens mij ook te gast!

Bij MLG is ons motto dat gebiedsontwikkeling begint in het gebied. Nu kunnen we als MLG’er helaas niet elke opdracht eens rustig starten met een vakantie in het gebied (wel een leuke suggestie trouwens, ideetje om te bespreken tijdens volgend teamoverleg). Maar we hebben genoeg andere manieren in onze toolbox om te luisteren naar de belangen van alle bewoners én bezoekers van een gebied.

Femke

Vorig artikel:
Een puppy als project

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.