Wat gaan zij nu weer doen?

Sinds een jaar of twee maken onze mensen in Noordoost Nederland gebruik van een kantoorruimte in Deventer. Daar werken we 1 dag in de week samen in Loods570. Omdat we gestaag doorgroeien en omdat we onze activiteiten steeds meer verleggen van detacheren naar adviseren hebben we eigenlijk meer ruimte en meer samenwerkingsmogelijkheden nodig dan in Loods570 mogelijk is. Vandaar zijn we op zoek gegaan naar nieuwe huisvesting, die we hebben gevonden in Hattem. En dat gaat niet onopgemerkt, vandaag hadden we een interview met dagblad Stentor om toe te lichten wat we toch allemaal van plan zijn…

Op bovenstaande foto zie je ons “in actie” tijdens het interview in onze nieuwe kantoorruimte. “Kleurige ruimte” zou nog een positieve gedachte kunnen zijn die in je opkomt als je de ruimte ziet! Ons nieuwe kantoor is een gebouw met geschiedenis! Omstreeks 1920 gebouwd met als oorspronkelijke functie katholieke school in een gereformeerde omgeving. Ergens in de jaren 70 verdween de school maar behield het gebouw een maatschappelijke functie als jongerencentrum. Weer wat later vertrok ook het jongerencentrum en nam een motorclub zijn intrek en gebruikte het schoolgebouw als clubhuis. Tot het enkele jaren geleden leeg kwam te staan. Gemeente Hattem nam het gebouw over en ging op zoek naar een nieuwe bestemming voor dit gemeentelijk monument.

Toen wij hoorden dat het gebouw te koop stond zijn we gaan kijken en kwamen eigenlijk meteen tot de conclusie dat dit gebouw helemaal voldeed aan onze wensen. Veel ruimte en licht, een gebouw met een verhaal en dus helemaal anders dan het zoveelste kantoorgebouw op een anoniem bedrijventerrein. Helemaal “ons ding”! Dus was de lokale en regionale pers benieuwd wat wij met hun Olde Skoele gaan doen. Vanuit onze filosofie op gebiedsontwikkeling gaan we het gebouw ontwikkelen vanuit het gebied. Op zoek naar de historische kenmerken en de functies en in gesprek met de omgeving. Die vormen de ingrediënten voor het planvormingsproces.

Dat het gebouw nog wel een likje verf nodig heeft is een understatement. Het zal grondig gestript en gerenoveerd moeten worden. Waarbij we alle mogelijkheden gaan benutten om het pand zo duurzaam mogelijk te gaan gebruiken. We houden je op de hoogte van de vorderingen, ook dit wordt vervolgd!!!

Joost Maas

Vorig artikel:
d’Olde Skoele in Hattem wordt in ere hersteld

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.