Wie verstoort mijn avondwandeling?

Vorige week genoot ik, na een werkdag achter het scherm, van een prachtige avondwandeling rondom een van de Oisterwijkse Vennen. Onderweg stond ik even stil aan de rand van een vennetje om van het uitzicht te genieten. Het was windstil, de bomen en de wolken weerspiegelden perfect in het ven.

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar de rust werd bruut verstoord! In de verte hoorde ik een groepje motors crossen. Daar ging mijn zen-moment. Ik heb wel eens ergens gelezen dat ergernis de beste geluidsversterker is. Nou, dat klopt. Allerlei ergernissen schoten al snel door mijn hoofd: waarom is dit een hobby voor sommige mensen en moet dat dan precies tijdens mijn avondwandeling!

Totdat mijn blik omhoog ging ….. Ik bleek onder een wilgenboom in volle bloei te staan, bomvol met hommels die van de bloesem aan het smullen waren. Datzelfde geluid waar ik me net nog zo aan geërgerd had, beleefde ik nu totaal anders (plus dat ik me een beetje onnozel voelde uiteraard).

De natuur had mij weer eens een lesje geleerd: eerst rustig kijken, verruim je blik en vooral niet te snel oordelen. Met die eye-opener op zak ging ik aangescherpt en weer zen naar huis.

Femke

P.S. Op dit moment werkt MLG trouwens aan een gebiedsgerichte aanpak (GGA) voor Kampina en Oisterwijkse Vennen in opdracht van de provincie Noord-Brabant. En dat doen we uiteraard met een open vizier en scherpe blik!

 

Vorig artikel:
Storm op zee

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.