Zelf natuur ontwikkelen

In mijn eerste blog gaf ik al aan dat wij met MLG de stoute schoenen aantrekken en druk doende zijn om zelf natuur te gaan ontwikkelen. Daarbij willen we onze commerciële activiteiten vanuit MLG scheiden van deze meer ideële activiteiten. We hebben daarom de Stichting Lokale Natuurontwikkeling (SLN) opgericht. Natuurlijk leunen we zwaar op de kennis en ervaring die we binnen MLG hebben opgebouwd. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend het uitgangspunt dat ook natuurontwikkeling ín het gebied begint!
Een veel gehoorde term in projectenland is “dat de schop de grond in moet”. En voordat het zover is, gaan er heel wat uurtjes zitten in overleggen, ontwerpen, nog eens overleggen enzovoorts. Zo wordt die schop een beetje een holle kreet en dat vinden wij jammer! Want die schop moet echt de grond in. Natuurlijk moet je vooraf goed nadenken en afstemmen wat je precies gaat doen, maar het kan wel een tandje sneller. Soms is het ook gewoon DOEN.


Daar zijn we druk mee bezig en op verschillende fronten proberen we de schop in de grond te krijgen. Samen met twee partners hebben we het Lokale COmpensatiebos aangelegd, met het Groene Woud onderzoeken we de mogelijkheden om iets aan de EVZ-ontwikkeling te gaan doen en voor een aantal particulieren verkennen we de mogelijkheden om voor hun een stuk natuur te ontwikkelen dan wel om te vormen. Én we zijn nu ook online te vinden: https://lokalenatuur.nl/

Zoek je een partij met lef en kennis om je te helpen met je groene dromen, neem contact op met Stichting Lokale Natuurontwikkeling en wij zetten samen met jou graag de volgende stap.

Vorig artikel:
Mijn zoektocht met een glimlach

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.