Zelf natuur ontwikkelen

Omdat het moet …

Het gaat niet goed met onze planeet, deze film brengt dat nog eens fijntjes in beeld. Maar het mooie van deze film is, dat het niet alleen een doem-verhaal is… Er is wel degelijk hoop voor de diersoort “mens” maar dan moet die wel haar belangrijkste kwaliteit gaan gebruiken: onze hersencapaciteit.
Deze film gezien hebbende wordt de drive om ons initiatief zelf natuur te gaan ontwikkelen alleen maar sterker! Natuurlijk gaan wij alleen de mensheid niet redden, maar we kunnen wel ons steentje bijdragen. Zoals in de film wordt vermeld doen wij het in Nederland nog niet zo slecht. We beseffen in ieder geval dat onze wijze van voedsel produceren niet toekomst bestendig is en proberen dit op een constructieve manier op te lossen. De kennis die we daarmee opbouwen kunnen we in de nabije toekomst zeker exporteren. Daarmee leveren we een veel grotere bijdrage aan de wereld voedselvoorziening dan we nu als exporteur van agrarische producten doen.

Nederland is in de loop der jaren hervormd tot een grote voedselproducent, elk stukje grond wordt benut. Ook al zijn de omstandigheden (nutrienten, vocht, licht) niet optimaal, wij wisten en weten die omstandigheden wel aan te passen. Nooit meer honger waa het credo na 1945! Anno 2020 weten we, dat dat streven meer dan geslaagd is, Nederland kende een periode van ongekende ontwikkeling en rijkdom. Nu staan we voor hele nieuwe uitdagingen…

We zijn tot het inzicht gekomen dat we de grens van wat mogelijk is wel heel erg hebben opgezocht! Anno nu hebben  we nieuwe doelen gesteld, teruglopende biodiversiteit, snel veranderend klimaat en een stijgende zeespiegel schreeuwen om actie. Samen moeten we hier de schouders onder zetten, ieder vanuit zijn eigen kennis en kunde.

Wij hebben ervaring opgebouwd met het ontwikkelen van natuur. Wij kennen die wereld en weten waar voor de verschillende partijen die daar mee bezig zijn de moeilijkheden liggen. Wij kunnen helpen en dat gaan we doen!

Wordt vervolgd!!!

Joost Maas

Vorig artikel:
Landgoederen Oldenzaal

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.