.
18/06/2015

Geslaagde kennissessie contractvormen Waterschap Zuiderzeeland

MLG Gebiedsontwikkeling had de kennissessie georganiseerd. Marco Lier leidde de discussie aan de hand van illustraties en soms prikkelende praktijkvoorbeelden. Hij vroeg de deelnemers eerst om risico's te formuleren over het onderwerp. Deze input zorgde voor diverse vragen, nieuwe inzichten en een geanimeerde discussie over kwesties als traditionele contractvormen versus UAVGC-contractvormen, toepassing van system engineering en het durven loslaten van bestaande werkwijzen.

Ervaringen
Door kennis te delen en te discussiëren, kunnen we het algemene kennisniveau over toepassing van nieuwe contractvormen een lift geven. "Prima bijeenkomst. Heel goed", aldus Claudia van Lare (sr. juridisch adviseur). Volgens haar is deze werkvorm van praktijkverhalen horen en ervaringen delen ideaal om actuele onderwerpen en mogelijkheden in de organisatie te laten ‘landen'. Ook Johan Weijers (teammanager uitvoering) deelde die mening. "Goede bijeenkomst met zinnige discussies. Moeten we zeker vaker doen".

Praktijk
De resultaten van deze ochtend worden in elk geval toegepast in het project Versnelling aanleg duurzame oevers, met name de opgave voor de Strandgapertocht langs golfbaan Dorhout-Mees.
Dit project wordt risicogestuurd aangepakt en het projectteam gaat de uitvraag voorbereiden op basis van de UAV-GC.