900 jaar katholieke geschiedenis op een postzegel

Gebiedsontwikkeling met erfgoed

Gemeente Grave heeft een onafhankelijke commissie in het leven geroepen om de mogelijkheden te bekijken voor een bredere inzetbaarheid van het Vincentiuskerkje te Velp. Dit op basis van de rapportage “Stapvoets verblijven” uit 2017. Logischerwijs wordt daarom ook het Kasteelklooster Bronkhorst (het Rode Nonnenklooster) en het voormalige kapucijnen Emmausklooster bekeken.

Marco Lier, woonachtig in Velp (gemeente Grave),  heeft op persoonlijke titel zitting genomen in deze commissie die op gebiedsniveau gaat kijken naar dit unieke erfgoed in Noord-Brabant, dat tezamen de drie-eenheid ofwel de drie spitsen wordt genoemd.

Het maken van verbindingen en het uitlichten van de belangen in dit gebied is Marco op het lijf geschreven. Zakelijk gezien is dit dagelijkse kost voor Marco en voor gebiedsontwikkeling met erfgoed zijn de uitgangspunten niet anders.  Het uiteindelijke doel is een plan op te stellen waarbij ook het beheer van het kerkje geregeld wordt.  Samen met commissieleden Sanne de Koning en Peter Linders is Marco op dit moment in gesprek met belanghebbenden en geïnteresseerden.

Klik hier voor het artikel in de Gelderlander.
Klik hier voor de link naar het twitter account van de commissie.

Vorig project:
Coördinatie beheer Meanderende Maas

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.