Verkenning Gebieds Gerichte Aanpak in de Kampina en de Grenscorridor

In opdracht van provincie Noord Brabant gaan we in tweegebieden aan de slag met de GGA, oftewel de gebiedsgerichte aanpak. Deze trajecten passen MLG helemaal: onze basis “Gebiedsontwikkeling begint in het gebied” is ook de basis van de gebiedsgerichte aanpak (GGA). Ophalen wat er in het gebied leeft, zoeken naar mogelijkheden om in samenwerking tot betere oplossingen te komen.

Vanuit strategisch omgevingsmanagement en Mutual Gains Approach, met de voeten in de klei, of in deze gebieden meer met de voeten in het zand. In onze overtuiging moet de inhoud niet leidend zijn, maar zonder inhoudelijke kennis kun je in een integrale aanpak ook niet tot resultaten komen.

En dat is wat we tot nu steeds ervaren hebben: door integraal naar een gebied te kijken kun je samen meer bereiken dan ieder vanuit zijn eigen schuttersputje. Maar dat gaat niet vanzelf, daar heb je echt goede, professionele en onafhankelijke procesbegeleiding bij nodig! Vertrouwen en elkaar iets gunnen zonder dat dat ten koste gaat van je eigen belang, dat is de basis voor succesvolle samenwerking.

Vorig project:
900 jaar katholieke geschiedenis op een postzegel

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.