MLG In het algemeen

Welkom bij MLG: samenwerken in gebiedsontwikkeling

MLG Gebiedsontwikkeling richt zich op het project- en procesmanagement van integrale gebiedsprocessen. Dat is de saaie uitleg en wij zijn allergisch voor saai, wij willen vooral veel lol in ons werk hebben. Lol in het geven van advies aan onze klanten, maar ook aan de andere betrokken partijen. De situaties waarin wij terechtkomen zijn namelijk al ingewikkeld genoeg. We proberen als het even kan de maatschappelijke winst te maximaliseren, altijd met oog voor de primaire projectdoelstellingen!

Je kunt ons inzetten als adviseur, maar we detacheren onze mensen ook binnen je organisatie. Wij zijn groot geworden in het landelijk gebied maar hebben ook veel ervaring in stedelijk gebied waar ruimtelijke kwaliteit en infrastructuur vaak samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan verkaveling, natuurontwikkeling en wateropgaven, maar ook aan natuurcompensatie, woningbouw, centrumplannen en aanpassing van wegen. We werken vanuit Liempde en Hattem, maar je kunt onze voetafdrukken door heel Nederland vinden!

Wij staan graag samen met de opdrachtgever en andere betrokken partijen met beide voeten op de grond of in de klei, maar net waar de uitdaging ligt. Daarbij trekken we samen op, samen met de mensen uit het gebied. Samen kom je tot de beste gezamenlijke oplossing.

‘Wie de schoen past…’
Heb je een profiel dat past binnen de wereld van gebiedsontwikkeling? Denk je net even anders dan anderen, kijk dan onder de knop ‘Werken bij MLG’ en gebruik onze slimme tool om jezelf de maat te nemen.

 

Werken bij MLG

‘Zelf natuur ontwikkelen’
Wij vinden het belangrijk dat in onze eigen omgeving natuur ontwikkeld wordt. Niet alleen door overheden maar ook middels andere initiatieven. Wij bieden daarin meerdere mogelijkheden die variëren van ‘zelf doen met ondersteuning van MLG’ tot ‘MLG doet het en u investeert mee’. Meer informatie vindt u op www.lokaalcompensatiebos.nl
Wilt u direct enkele bomen adopteren?

 

 

Klik dan hier

Onze visie

De beste oplossingen in een gebiedsontwikkeling liggen al in dat gebied zelf! Je moet ze alleen nog ontdekken. Dat kan alleen door ze met de mensen uit het gebied te gaan zoeken: ‘met de voeten in de klei’ durven te staan, vertrouwen winnen en de samenwerking tot stand brengen.

Maak kennis met ons team

Ons verhaal

MLG-ers staan met beide benen op de grond en geloven dan ook in de kracht van het gebied. Wij geloven dat een gebiedsontwikkeling moet beginnen bij de mensen uit dat gebied. Niet alleen de inwoners, maar ook de mensen die bedrijven en instanties vertegenwoordigen. Wij maken gebruik van hun kennis, ervaring en beelden. We onderzoeken met hen hoe hun toekomst eruit zou kunnen zien. Die kracht kun je achter je bureau of ontwerptafel nooit zelf oproepen. Daar is wel lef en initiatief voor nodig: daarvoor moet je het gesprek aangaan met die mensen en hun vertrouwen winnen. Dat vertrouwen is nodig om de belangen achter de standpunten te ontdekken. Vanuit die gedeelde belangen en de gebiedseigen kennis komen de mensen van al die gebiedspartijen vaak tot eigen oplossingen: haalbare oplossingen met draagvlak!

Zo werken we zelf ook: wij gaan uit van de kracht van onze mensen, wij geven hen vertrouwen en vrijheid en streven naar een bedrijfsvoering zonder formulieren. Dat vraagt wel iets van onze mensen. Goed om kunnen gaan met vrijheid en deze discipline ontlenen aan het feit dat je iets betekenisvols doet. Dat kan in een platte organisatie, waar vertrouwen en lol de basis is.

Waar we samen met veel plezier naar oplossingen zoeken vanuit de overtuiging dat dat misschien iets minder snel gaat, maar dat het je wel verder brengt. Meer vóórdenken, minder nádenken. Dan heb je een bijzonder bedrijf dat tot bijzondere oplossingen komt: MLG BV

 • shoe image

  Marco Lier,
  Directeur

  Marco Lier,
  Directeur

  Ik geloof dat gebiedsontwikkelingen beginnen in het gebied. Door te werken vanuit transparantie, oprechtheid en vertrouwen met de mensen in het gebied is het vaak gelukt om daar aan bij te dragen en daar geniet ik van! Daar gaat MLG ook over: bijdragen aan het verbeteren van ons mooie land voor nu en in de toekomst en dat dan met veel LOL 🙂 en liefst buiten de gebaande paden.

  In mijn vrije tijd rijd ik graag door ons prachtige land in mijn klassieke Volvo 1800 ES, voor mij de mooiste auto ooit gemaakt.

 • shoe image

  Joost Maas,
  Directeur

  Joost Maas,
  Directeur

  Ik ben Joost Maas en ik ben ooit MLG begonnen omdat ik het belangrijk vind hoe onze leefomgeving eruit ziet. Dat er ruimte is voor economische activiteiten maar dat er ook ruimte is voor natuur. Dat we onze samenleving veilig en duurzaam maken, dat we dat in goede samenwerking doen. Dat werken echt héél leuk kan zijn als je met een leuke groep mensen betekenisvolle dingen doet! En omdat ik de dingen graag net iets anders doe dan anderen, was de start van een eigen bedrijf een logische stap. Ik ben trots op wat we met z’n allen doen en omdat ik het geweldig vind om de resultaten van ons werk te zien, trek ik in mijn vrije tijd vaak mijn laarzen aan en trek erop uit. Kom ik ook nog eens met mijn voeten in de modder!

 • shoe image

  Keesjan Douw,
  Sr. Omgevings-/Technisch manager

  Keesjan Douw,
  Sr. Omgevings-/Technisch manager

  “Ik hou van ons landelijk gebied! Opgegroeid in de polder ben ik een echt buitenmens, maar niet persé een natuurman. Ik ben een generalist, weet van heel veel een beetje en ben altijd nieuwsgierig. Ik vind het leuk om mensen en belangen met elkaar in verbinding te brengen. Waar gebiedsopgaven als bedreiging worden gezien, weet ik dit met betrokkenen vaak te vertalen naar kansen. Ik werk graag langdurig samen met andere partijen en investeer in goede relaties. Samen maken we de wereld een beetje mooier!

Bekijk ons gehele team!

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.