Onboarding MLG dag 2

Wij als nieuwe MLG-ers namen, na de eerste Onboardingdag enige tijd geleden, deel aan de tweede Onboardingdag. Deze dag stond in het teken van jezelf beter leren kennen.

Haptotherapeut Nathalie Reijnen trapte de dag af met uitleg over de gevoelswereld en hoe je bijvoorbeeld overspannenheid in je lichaam kunt waarnemen. Wanneer is het bijvoorbeeld goed om een stap terug te zetten om uiteindelijk weer twee stappen vooruit te kunnen maken?

Tijdens de training zijn we naar buiten gegaan voor ervaringsgerichte oefeningen. Ook vertelde een collega over haar eigen ervaringen en hoe zij dit heeft aangepakt. De indrukken van de ochtend hebben we daarna heerlijk in het zonnetje kunnen verwerken.

Hans Jansen van Open Doors Academy vulde het middagprogramma. Hij reikte in zijn training ons persoonlijke HBDI-profiel uit. Dit gaat over onze eigen bepaalde manier van denken, leren, communiceren en beslissingen nemen. Deze zijn uitgedrukt in de kleuren geel, rood, blauw en groen.

Het kennen van ons eigen profiel en dat van onze collega’s kan ons helpen om elkaar beter te begrijpen en elkaar te helpen waar dat nodig is. Wat kunnen we bijvoorbeeld juist wel of niet van elkaar verwachten? Onze samenwerking en het teamgevoel worden hierdoor alleen nog maar leuker.

De tweede Onboardingdag is wat ons betreft zeker geslaagd. We hebben veel gelachen en veel geleerd, zowel met en van elkaar!

Anne Herpers en Siem Spanbroek

Vorig artikel:
Ondertekening raamcontract Provincie Noord-Brabant

Search

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.